För drygt en vecka sedan släppte Youtube en filmtjänst som erbjuder uthyrning av relativt nya Hollywoodfilmer. Från start finns över 3 000 filmer som kan hyras för ett dygn.

Filmerna kostar mellan 6 och 25 kronor att hyra. När du hyr en film så är den tillgänglig på ditt konto i 30 dagar, men när du väl har börjat titta på den har du 24 timmar på dig att avsluta den. Youtube Movies erbjuder även en hel del gratisfilmer. Dessa filmer är inte några Oscarsvinnare, men det finns en del guldkorn även här.

Högupplösta filmer
När du hyr en film spelas de upp precis som andra videoklipp på Youtube. Du kan välja vilken upplösning du vill de filmen i, och många av de filmer som finns erbjuds i full hd-upplösning (1080p).

Förutom i webbläsare fungerar Youtube Movies även på Google TV och surfplattor som kör nya Android 3.0 Honeycomb, till exempel Motorola Xoom.

Än så länge fungerar Youtube Movies endast i USA. För att du överhuvudtaget ska kunna få åtkomst till Youtube Movies så krävs det alltså att du använder en så kallad vpn-tjänst, så att du får ett ip-nummer som härstammar från USA.

Men även om du använder en vpn-tjänst så kan det vara svårt att hyra några filmer då det fortfarande krävs ett amerikanskt kreditkort och adress. Du kan dock titta på gratisfilmerna.

Youtube har ännu inte meddelat när tjänsten kommer att bli tillgänglig i övriga länder och Sverige.

Lättanvänd
Youtube Movies är helt klart en trevlig filmtjänst, inte minst med tanke på att den är så lättanvänd. De finns en hel del bra filmer och Youtube kommer säkert att lägga till fler i takt med att fler filmbolag hakar på.

På den svenska marknaden finns det redan alternativ för dig som vill titta på filmer i webbläsaren, bland annat Voddler och Headweb.