Du som använder Googles kalender har säkert svurit över tjänsten någon gång. Du vill se när det är påsk, pingst, midsommar eller någon annan helgdag, men du upptäcker att det här inte visas i din digitala kalender.

Förklaringen är att Google har valt att låta användaren själv välja vilka helgdagar som ska visas, och det här är inte så dumt som det låter.

En finlandssvensk vill ju exempelvis ha kalendern på svenska och de finländska helgdagarna, och på samma sätt vill den som bor i ­Quebec ha en franskspråkig kalender med kanadensiska helgdagar.

Utlänningar (oavsett land) vill kanske ha kalendern på sitt eget modersmål, men helgdagarna för landet han eller hon bor i. Och att lägga till helgdagarna – det är lätt.

1. Öppna din Google-kalender som vanligt och se till att Andra kalendrar (längst ned till vänster) är öppet. I annat fall klickar du på plus-tecknet.

2. Välj nu Lägg till, Bläddra i intressanta kalendrar och klicka på fliken Semestrar. Bläddra dig ned till Svenska helgdagar och klicka på ­Prenumerera. Du kan förstås även välj att prenumerera på andra länders helgdagar.

3. Klicka på Tillbaka till kalender. Nu ser du att Svenska helgdagar har dykt upp under Andra kalendrar. Om du inte ser dem i din kalender också är det bara att klicka på den för att den ska aktiveras.

4. Vill du ändra färgmarkering eller dela kalendern med andra klickar du på pilen till höger. Svårare är det inte.


Trevlig helg! Vill du ha in svenska helgdagar i din Google-kalender är det lätt ordnat!

Fakta

Svårighetsnivå: Enkel.
Tid: 5 minuter.
Program/tjänst: Google Kalender.

Det här lär du dig:

  • Att lägga till svenska heldagar i din Google-kalender.