Ibland är det segt som att sitta i bilkö att hämta hem filer på internet. Så länge det handlar om en eller två filer går det bra, men sedan går det jättelångsamt.

Förklaringen är att Internet ­Explorer 7 har en gräns vid två nedladdningar. Kör du Internet Explorer 8 är gränsen sex nedladdningar. Fler filer kan du med andra ord inte ladda ned samtidigt.

I de flesta fall räcker det här förstås utmärkt, men det finns tillfällen då vi skulle önska att programmet kunde klara av att ladda hem flera filer samtidigt.

Den som är tekniskt kunnig kan ta bort den här gränsen i det så kallade Registret, men det här är inget en vanlig dödlig vågar sig på. För att underlätta har dock Microsoft lagt in en speciell snabbfix på sin sajt. Genom att köra den ökar du så att det blir möjligt att ladda hem tio filer åt gången. Så här bär du dig åt.

1. Öppna först Internet Explorer och surfa till surftips.se/snabbnedladdning. Du kommer nu till en supportsida hos Microsoft där du kan läsa mer om problemet.

2. Bläddra dig ned till rubriken Lös det åt mig och klicka på ikonen Microsoft Fix it. Nu öppnas ett program som du startar genom att klicka på Kör.

3. Bocka för rutan Jag godkänner och klicka på Nästa. Nu körs programmet och problemet fixas. När det är klart får du avsluta med alternativet Stäng.


Fixare. Tack vare Microsofts snabbfix kan du ändra så att du kan göra tio parallella ­nedladdningar i stället för bara sex.

Fakta

Svårighetsnivå: Enkel.
Tid: 5 minuter.
Program/tjänst: Internet Explorer.

Det här lär du dig:

  • Hur du justerar så att Internet Explorer kan tanka hem fler filer på en och samma gång.