Enligt säkerhetsföretaget Trend Micro har tusentals användare på e-posttjänsten Hotmail fått sina e-postmeddelanden stulna på grund av en bugg på webbtjänsten.

Genom att skicka speciellt utformade e-postmeddelanden kunde hackare komma åt utvalda användares e-postmeddelanden. E-postmeddelanden innehöll en speciell kod som orsakade att alla e-postmeddelanden som lagrades på mottagarens Hotmailkonto skickades tillbaka till hackarna.

Trend Micro ger ett exempel på ett e-postmeddelande som hävdade att mottagarens konto på Facebook hade blivit utsatta för intrång. I verkligheten orsakade koden i e-postmeddelandet att alla e-post meddelanden hos mottagaren skickades till hackarna.

Trend Micro rapporterade problemet till Microsoft som fixade buggen i fredags förra veckan. Enligt Microsoft är det osäkert hur många användare som kan ha drabbats av problemet.

Enligt Trend Micro har inte speciellt många användare drabbats av attackerna och företaget uppskattar att mellan 1 000 till 2 000 personer kan ha fått sina e-postmeddelanden stulna. Trend Micro tillägger dock att företaget inte känner till hur länge buggen funnits innan den upptäcktes av hackare.

IDG News