När Microsoft lanserade Windows Phone 7.5 Mango i tisdags uppgav företaget att mobiloperativsystemet fått över 500 förbättringar jämfört med den nuvarande versionen.

Under lanseringen visade Microsofts produktchef för Windows Phone, Andy Lees, upp 20 av nyheterna. Att försöka komma ihåg så många nyheter är lite i mäktigaste laget så vi har sammanställt tre av de största nyheterna.

1. Integrationen med IE9

windows phone 7.5 ie9Till skillnad från andra mobila versioner av webbläsare är Internet Explorer 9 för Windows Phone 7.5 inte en bantad version av klientversionen, utan har precis samma funktionalitet. Under lanseringen i tisdags visade Microsoft att IE9 för Windows Phone 7.5 är mycket snabb och klår webbläsarna på både Iphone och Android i prestanda.

Är prestanda vid webbsurf viktigt för dig så bör du definitivt ta dig en närmare titt på Windows Phone 7.5 när operativsystemet finns på marknaden till hösten.

2. Quick cards och Bing

Quick cards är enligt Microsoft en teknik som gör det möjligt att söka efter något på Bing och snabbt få from relevant information i komprimerad form. Dessutom erbjuder tekniken att integrera sökresultat från Bing med appar för Windows Phone 7.5.

Under Microsofts demonstration utfördes en sökning på filmen Water for Elephants. Sökresultatet visade när och var filmen visades, betyg på filmen och en snabb beskrivning av handlingen. Genom att klicka på appen för filmtjänsten IMDB visades alla detaljer om den aktuella filmen i appen.

I ett annat exempel togs en bild av en bok och utförde sedan en visuell sökning på Bing. Bing presenterade då recensioner av boken och en möjlighet att ladda ned en Kindle-version av boken direkt till telefonen.

Dessa funktioner fungerar inte oväntat endast med Bing, är du inbiten Googleanvändare så är de kanske inte lika intressanta. Du kan självklart använda Google på Windows Phone 7.5, men du kan inte dra nytta av integrationen med appar.

3. Office, Xbox och Skype

Windows Phone 7.5 skypeWindows Phone 7.5 innehåller en uppdaterad version av Office som har nya versioner av Excel, One Note och Powerpoint. En av nyheterna i Excel är att det nu går att markera enstaka celler och redigera informationen i dessa.

Windows Phone 7.5 kommer dessutom levereras med Skype för att ringa billiga telefonsamtal över internet. Microsoft köpte Skype för 8,5 miljarder tidigare denna månad så vi lär kunna räkna med att mycket kommer att ske på det området.

Xbox-ägare kan även glädjas åt att Windows Phone 7.5 har stöd för att spela spel med Xbox Live. Alla spel som släpps för Windows Phone 7.5 har dessutom stöd för Xbox Live.

IDG News