En hackargrupp som kallar sig Lulzsec meddelade i går i ett uttalande att gruppen lyckats hacka flera webbplatser som tillhör Sony Pictures Intrånget ska ha gett hackagruppen tillgång till över en miljon användarkonton med personliga uppgifter.

Hackargruppen har på en webbplats publicerat detaljerad information om vilka webbplatser som hackats och länkar även till dokument som bevisar intrånget. Någon användarinformation har dock inte publicerats.

– Vi hackade Sonypictures.com med hjälp av en enkel sql-attack, som de flesta vet är ett av de mest välkända säkerhetshålen. Med endast en sql-attack fick vi tillgång till all information på Sony Pictures servrar, skriver hackargruppen i sitt uttalande.

Hackargruppen fortsätter uttalande med att kritisera Sony för att alla personuppgifter som lagrades i databaserna inte var krypterade.

– Sony lagrade över en miljon lösenord som ren text, utan kryptering. Det var bara att gå in och ta uppgifterna, skriver hackargruppen Lulzsec i sitt uttalande.

Den senaste attacken är en i raden av intrång som drabbat Sony den senaste tiden. Den 20 april stängde företaget ned Playstation Network i drygt en månad efter en massiv attack där förövarna lyckades komma åt personuppgifter till över 100 miljoner användare.

Sony uppgav tidigare i veckan att Playstation Network kommer att bli fullt återställt under helgen. Företaget har dock inte kommenterat den senaste attacken mot Sony Pictures.

IDG News