En 24-årig man i Florida greps i förra veckan misstänkt för att ha lurat till sig inloggningsuppgifter tillhörandes en mängd kvinnor. När han väl lyckats komma åt e-postkontona samlade han på sig nakenbilder som sedan publicerades på kvinnornas Facebookkonton.

Enligt amerikansk polis lurade mannen sina offer genom att skicka e-postmeddelanden till dem som han hittat på Facebook. E-postmeddelandena utgav sig för att vara elektroniska vykort och krävde att mottagaren måste uppge inloggningsuppgifterna till sitt e-postkonto för att se vykorten.

När mannen väl kommit över inloggningsuppgifterna sökte han igenom kvinnornas e-postmeddelanden efter nakenbilder. I de fall han hittade nakenbilder publicerades dessa på respektive kvinnas Facebookkonto. Han publicerade även bilderna på en webbplats.

Enligt polisen var det privata bilder som kvinnorna skickat till sina pojkvänner. I ett förhör uppger den gripne mannen att han hackat mellan 350 till 500 e-postkonton. I fredags hade den amerikanska polisen identifierat 22 offer som alla var i 20-årsåldern.

– Vi är osäkra på mannens motiv, antingen handlar det om hämnd eller något annat skäl. Han har inte gjort några pengar på brottet då han uppger att han var rädd för att upptäckas, säger polisen i ett uttalande.

Den 24-åriga mannen riskerar nu att bli åtalad för fyra punkter av databrott, han släpptes dock mot borgen i fredags.

Tidigare i år greps en 23-årig man i USA för att ha hackat 3 000 e-postkonton som tillhör kvinnor. Då drabbades över 200 kvinnor av att deras nakenbilder publicerades på Facebook.

IDG News