Precis som många förväntade sig presenterade Nintendo en ersättare till den fem år gamla spelkonsolen Wii under gårdagens presentation på E3-mässan. Till spelkonsolen, som går under namnet Wii U, hör en handkontroll som liknar ett mellanting av en surfplatta och en handhållen spelskonsol.

wii u

Wii U har en pekskärm på 6,2 tum i mitten och spelkontroller på sidorna och är utrustad med accelerometer, gyroskop, mikrofon, kamera och stöd för taktil simulering (vibrationer). Wii U som uttalas ”We, You” gör det möjligt att växla mellan att spela spel på tv-apparaten och till att spela direkt på handkontrollen.

Tanken är att om någon kommer in i rummet och vill titta på tv, så ska spelaren enkelt kunna växla till att istället spela direkt på handkontrollen. Bilderna skickas sömlöst till handkontrollen utan att det påverkar spelandet, enligt Nintendo.

wii u set-top-box

Nintendo Wii U har en set-top-box som strömmar bild och ljud till den nya spelkontrollen. Set-top-boxen påminner i mångt och mycket om den tidigare modellen av Wii med en inbyggd dvd-spelare.

Nintendo vill dock inte avslöja hårdvaruspecifikationerna för Wii U men visade upp flera spel som demonstrerade vad som är möjligt med den nya spelkonsolen. Nintendo utlovar en spelkonsol som tillfredsställer alla typer av spelfantaster.

Nintendo avslöjade inte något pris på Wii U men uppger att den kommer att finnas i handeln någon gång under nästa år.

IDG News