Hackargruppen Lulzsec hr tidigare gjort sig känd för att bland annat ha hackat flera av Sonys webbplatser. Gruppen ska dock inte ha legat bakom den stora attacken i april där över 100 miljoner användaruppgifter blev stulna.

Nu har hackargruppens fokus skiftats till porrsajter och enligt Lulzsecs webbplats har gruppen lyckats hacka 55 porrsajter. I samband med hacket kom gruppen över 26 000 e-postadresser och lösenord som tillhör besökare på porrsajten pron.com.

Lulzsec har nu publicerat samtliga e-postadresser på gruppens webbplats. Flera av e-postadresserna kommer från amerikansk militär och andra myndigheter. Incidenten kan innebära en stor säkerhetsrisk om de drabbade personerna använder samma lösenord på flera webbplatser.

Förutom användaruppgifter publicerade hackargruppen inloggningsuppgifter för administratörer till flera av porrsajterna.

– Vi gillar porr (ibland), så här är e-postadresser och lösenord till webbplatsen pron.com som vi lyckats komma åt, skriver Lulzsec på sin webbplats.

Lulzsec uppmuntrar besökarna att prova att försöka logga in på Facebook med hjälp av de publicerade uppgifterna. Facebook agerade dock snabbt på tilltaget och låste samtliga konton med de publicerade e-postadresserna.

På den lista som publicerats av Lulzsec finns flera svenska e-postadresser.

IDG News