Obs: Tänk på att om inget annat anges, då bör du ta för givet att du inte får ladda ner ett visst Youtube-klipp.


Det finns gott om musikvideor på Youtube – och att konvertera Youtube till MP3 är busenkelt. De flesta tjänster fungerar på samma sätt: Kopiera bara webbadressen till ett Youtube-klipp och klistra in den i fältet på konverterings-sajten så kan du spara det som en mp3-fil på datorn. Perfekt för alla som föredrar att lyssna på musik via sin smartphone!

Youtube till MP3 - sajter som sköter konverteringen

Online Video Converter är ett populärt verktyg för den som vill spara Youtube-klipp som videofiler på sin hårddisk, men sajten har även en funktion för att spara Youtube som mp3-filer.

Youtube MP3
Att konvertera Youtube till MP3 är enkelt, men se upp för ful-reklam. Lämna aldrig ut dina uppgifter.

Så här gör du för att konvertera till MP3:

1. Kopiera Youtube-länken och klistra in i fältet. 
2. Tryck på pilen för att vilket format du vill spara filen. Välj MP3.
3. Klicka på Start så börjar konverteringen av ditt Youtube-klipp till MP3.

Youtube till MP3

4. När konverteringen är klar kommer du till en sida som ser ut som ovan. Tryck på Download för att ladda ner MP3-filen till din dator. Tryck på Convert again för att konvertera en ny Youtube-video till MP3.

Läs även: Musikindustrins nya måltavla - sajter som gör mp3-kopior av musik från Youtube

I likhet med många andra liknande sajter är Online Video Converter en ganska ful sajt med massor med annonser, och det är viktigt att du håller tungan rätt i munnen och inte klickar fel, eller laddar ner något konstigt.

Ladda inte ner något du inte får

Det är också viktigt att komma ihåg att Youtube bitvis är ett laglöst land där det kan vara svårt att se vad som är lagligt att ladda hem och vad som är olagligt. Tänk på att många video på Youtube, om inget annat anges, inte är okej att ladda ner.

En annan aspekt att tänka på när du laddar ner Youtube till MP3 är att skaparen av innehållet går miste om annonsintäkter, vilket ofta är den enda inkomsten kreatören får från sina filmer.

Fler tjänster som kan konvertera Youtube MP3

Det finns en uppsjö av tjänster som kommer och försvinner med jämna mellanrum. En enkel Google-sökning räcker för att hitta de flesta, men var försiktig då många är nedlusade med skadliga annonser och annat.

Och så här konverterar du videoklipp till MP3-filer i VLC:

Läs även: Download Facebook video - så här gör du