Google meddelade i går att företaget arbetar på en ny teknik som kallas Instant Pages. Instant Pages försöker förutsäga vilka länkar du kommer att klicka på i en sökning och laddar dessa sidor i förväg. På sätt hoppas Google att den totala sökupplevelsen blir snabbare.

Instant Pages kommer att börja testas i nästa vecka och kommer inledningsvis endast att fungera i Google Chrome. Tillsammans med den existerande funktionen Google Instant uppger företaget att man lyckats få ned söktiden med mellan fyra till tio sekunder.

– Tidsbesparingen med Google Instant i kombination med Instant Pages är fenomenal, säger Amit Singhal på Google.

I snitt tar det enligt Google cirka fem sekunder för en webbsida att laddas efter att användaren har klickat på en länk. Med hjälp av Instant Pages uppger Google att den tiden pressats ned till en bråkdel av en sekund.

Googles Instant Pages kommer dock inte att ladda ned samtliga sökresultat från en användares sökningar. Tekniken kommer att använda en speciell aritmetik för att räkna ut vilka länkar användaren antagligen kommer att klicka på.

Instant Pages kommer att bli tillgängligt i nästa testversion av Chrome som släpps nästa vecka. Under de kommande veckorna kommer funktionen även att införas på mobila sökningar.

IDG News