Piratetorrents.nu var tidigare en av Sveriges största fildelarsajter med cirka 25 000 medlemmar, enligt webbplatsens egna uppgifter. I veckan togs beslutet att lägga ned sajten på grund av rädsla för myndigheter.

Beslutet kommer endast ett par veckor efter att svensk och tysk polis slog till mot fildelarsajten Xnt.nu och grep två personer misstänkte för att ligga bakom sajten. Tillslaget mot Xnt.nu var ett av skälen till att personerna bakom Piratetorrents.nu beslutade att lägga ned sajten.

– Som ni märker fungerar inte vår websida samt tracker mer, detta på grund av att vi inte vågar ta några fler risker. Då alla som arbetar här har ett privatliv att tänka på, och med de riskerna som det innebär att driva en tracker, så är det inte längre någon av oss som vill fortsätta. Det är för många lagar och regler mot sådant här och det är inte värt straffet, skriver Piratetorrents.nu på sin webbplats.

Sverige har under de senaste åren blivit ett av de mest aktiva länderna när det kommer till att bekämpa olagliga fildelarsajter och upphovsrättsbrott på internet. Trots det är internets största fildelarsajt, Pirate Bay, fortfarande aktivt med servrar baserade i Sverige, skriver Torrentfreak.