1. Hur installerar jag?

Om du kör Windows 10 är Skype inbyggt i systemet. Skulle du inte hitta det där kan du öppna Microsoft Store, söka efter Skype och installera.


2. Funkar det för mobil?

Skype finns för nästan alla uppkopplade prylar. Du hittar programmet via www.skype.com och klickar på Nerladdningar. Genom att klicka på pilen till höger om Skaffa Skype för Windows 10 visas en lista över tillgängliga versioner.

Du kan också lansera mobilappen genom att söka efter Skype i Google Play (Android) eller App Store (Iphone/Ipad).


3. Måste jag logga in?

Du loggar in i Skype med ditt Microsoft-konto – till exempel en Outlook- eller Hotmail-adress. Har du ett gammalt Skype-namn, från tiden före Microsoft, kan du även använda det. Du kan också skapa ett nytt konto när du öppnar Skype första gången.
För att växla konton klickar du på din personliga ikon till vänster och väljer Logga ut.


Skype

4. Hur funkar Kontakter?

En smart funktion i den senaste Windowsuppdateringen heter Kontakter, och skapar genvägar till dina vänner direkt i Aktivitetsfältet. Du kan bland annat snabbt starta ett Skype-samtal.
Klicka bara på den nya ikonen med två ansikten och välj Hitta och fäst kontakter. När du lägger till en kontakt får hen en personlig ikon och genom att klicka startar du ett samtal.


Skype

5. Kan jag ringa vanliga telefoner?

Att ringa och skicka sms till vanliga telefoner kostar pengar, och du betalar i förskott. Välj att betala per minut eller att teckna ett abonnemang. Klicka på din profil till vänster i programmet och välj Skype till telefon. Nu kan du fylla på din kredit eller skaffa ett abonnemang.

Du kan kolla aktuella Skype-priser på www.skype.com/calling-rates.