Brittisk polis tror sig ha gripit den första medlemmen i den ökända hackargruppen Lulz Security, även kallad Lulzsec, som nyligen hackat sig in hos bland andra CIAUSA:s senat och Sony.

Det var igår morse som den brittiska polisens avdelning för elektroniska brott grep en 19-årig man i Essex.

– Det här är resultatet efter att ha utrett ett antal nätverksintrång och överbelastningsattacker mot flera internationella företag och underrättelsetjänster utförda av vad som verkar vara samma grupp, säger polisen i ett uttalande.

19-åringen greps i samband med en överbelastningsattack mot SOCA, en attack som avbröts efter polisinsatsen. Vilken roll 19-åringen haft är ännu inte känt även om viss brittisk media snabbt varit ute och kallat honom hjärnan bakom attackerna.

På antivirusföretaget Sophos spekuleras det i om inte gruppens kaxighet kan ha lett till att polisen fått upp spåret på dem. De har exempelvis 220 000 som följer dem på Twitter.

Svaret från Lulzsec lät inte vänta på sig speciellt länge. På sin Twittersida skriver de:

”Det verkar som om den ärorike ledaren för Lulzsec blev arresterad, allt är över nu... vänta lite... vi är fortfarande här allihop! Vem var den stackars sate som de tog?"