Google lanserade nyligen Google+, företagets senaste försök att få till en social nätverkstjänst efter floppen med Google Buzz. Efter att ha testa Googles nya sociala nätverk i flera timmar, så verkar det som om Google nu till slut har listat ut hur man ska hantera sociala medier.

Google+ fokuserar på att låta dig dela dina foton, länkar och videoklipp med dina vänner, familj och bekanta. Tjänsten är dessutom designad så att du kan rikta dig till specifika personer istället för att följa standardtillvägagångssättet ”dela med alla”, som är det som tjänster som Facebook och Twitter erbjuder. Google+ erbjuder dessutom videochatt- och direktmeddelandefunktioner som låter dig chatta med individer eller grupper bestående av upp till tio personer på en gång.

Den nya tjänsten är bara tillgänglig för ett begränsat antal personer just nu, men när den väl blir allmänt tillgänglig kan Google+ visa sig vara ett populärt alternativ till Facebook. Här är några plus och minus med Google+.

Plus: Kretsar
Google+ KretsarAtt dela innehåll med vänner i Google+ börjar med Kretsar, vilket i grunden är grupper av vänner som du delat upp. Tanken bakom Kretsar är att du kanske bara vill dela visst innehåll med vissa specifika människor.

Det är här Kretsar kommer in. Du placerar människor i dina Kretsar genom att helt enkelt dra och släppa deras kontaktkort i den grupp du vill att de ska tillhöra. Kretsar är ett snabbt och enkelt sätt att organisera dina vänner och det är så Facebooks vänner-listor borde ha fungerat.


Google+

Plus: Alltid tillgängligt

Google+ är integrerat i navigationsraden högst upp i nästan alla Googles produkter (utom Blogger och Youtube). På sätt kan du alltid hålla reda på de senaste notifieringarna från Google+. Du slipper till och med gå till Google+-sidan för att se vad som är på gång. Klicka bara på notifieringsikonen och den uppdaterade versionen dyker upp i ett rullgardinsfönster på sidan du tittar på. Du kan sedan lägga upp din egen kommentar, ta bort notifieringen, rulla dig igenom konversationer, eller gå tillbaka till hemsidan. Navigationsraden har dessutom en Dela-knapp, så du kan dela nytt innehåll utan att hoppa mellan sidorna.


Google+

Plus: Enkelt att få ut sin information
Det kan vara besvärligt och tidsödande att få ut sin data från exempelvis Google Dokument eller Gmail. Så är det inte med Google+. Genom att på hemsidan klicka på kugghjulet i övre högra hörnet och välja ”Google+ Settings” hamnar du på en omgjord Google-kontonsida. Där kan du välja fliken ”Befria data”. Med bara några få klick kan du sedan ladda ner din data från dina Picasa Web Albums, din Google-profil, Google+, Buzz och kontakter. Processen påminner och Facebooks nya datanedladdningsfunktion.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning