Google har försökt sig på sociala tjänster på nätet tidigare. Det har inte blivit några vidare succéer. Minns du ens Google Buzz? Wave?

Nu gör Google ett nytt försök. Den här gången kallas tjänsten Google+ och påminner mycket om Facebook, men skiljer sig även på många punkter.

Så här fungerar Google+.

Flöde

Precis som på Facebook har du ett nyhetsflöde med uppdateringar från dig och dina vänner.

Här är det är mycket som fungerar på samma sätt som det gör på Facebook. Du kan dela foton, videoklipp och länkar med dina vänner. Det går även att checka in din position. Gilla-knappen som finns på Facebook motsvaras här av Googles +1-knapp.

Eftersom du är inloggad med ditt Google-konto följer Google+ med överallt på Googles sidor på nätet (förutom Youtube). Det är svårt att missa en notifiering.


Kretsar

Kretsar kallas den del av Google+ där du sorterar in dina vänner. Liknande funktionaliteten finns på Facebook, men fokus är betydligt större i Google+ och det är enklare att välja vem som ska se vad av dina uppdateringar, foton och annat.

Dra bara en kontakt och släpp på en grupp - klart.

När du gör uppdateringar i Google+ är det sedan lätt att välja vilka som ska se dessa, genom att välja kretsar.


Profil

På din profilsida kan du, förutom att byta profilbild, även se en översikt av dina inlägg, skriva något om dig själv, se bilder och som du är taggad i, videoklipp som du har laddat upp, inlägg som personer har gillat (+1-knappen). Det finns även en flik för Google Buzz.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Tror du att Google+ kommer att lyckas?
Just nu
50% 50%