Sedan i lördags har det inte gått att komma åt lagringstjänsten Keepit.com.

Jannike Henriksson från Stockholm har sparat alla sina viktiga dokument och kontakter hos Keepit. När hon inte kom åt dokumenten blev hon orolig.

– Jag visste ju inte vad som hade hänt. Jag tänkte att de kanske hade gått i konkurs.

Eftersom ingen information hade gått ut från Keepit, tog Jannice det säkra före det osäkra och kopierade allt på datorn till dvd-skivor.

– Det är ju tid som man gärna hade sluppit lägga ner på detta.

PC för Alla får tag på Kresten Bach Søndergaard, produktchef på Keepit i Köpenhamn. Han bekräftar att Keepits webbplats varit nere sedan i lördags. Detta beror enligt honom på att Keepit har sin sajt hos Surftown som drabbats hårt av helgens skyfall i Köpenhamn.

Skyfallet är ett av de värsta hittills. Under lördagskvällen föll lika mycket regn på två timmar som det normalt faller sammanlagt under tre sommarmånader.

– Men det är bara webbsidan som ligger nere, alla servrar med backup av kundernas data körs fortfarande för fullt och vi jobbar hårt med att återställa allt.

"Skyldig en ursäkt"

Borde ni inte ha gått ut med information om detta till era kunder?
– Vi har jobbat hårt med detta under dessa dagar, men vi är också skyldig våra kunder både information och en ursäkt.

När PC för Alla berättar för Jannike Henriksson varför Keepit inte går att nå blir hon fundersam.
– Hackare och sådant hade man ju räknat med kunde hända, men ett skyfall? Har de servrarna i en öppen källare? Kommer jag inte åt mina filer imorgon är jag stekt, säger hon.

Enligt Kresten Bach Søndergaard kommer Keepits sajt gå att nå igen under dagen.