Även om de flesta ännu inte har tillgång till Googles nya sociala nätverk så gör Google sitt bästa för att konkurrera med Facebook. Trots att Google+ fått mycket uppmärksamhet den senaste tiden är många skeptiska till att företaget kommer att lyckas locka över en halv miljard aktiva användare från Facebook.

Facebook Friend Exporter är ett insticksprogram för Google Chrome skapat av en utvecklare på Research in Motion. Insticksprogrammet släpptes redan förra året som ett verktyg för att flytta dina Facebookvänner till Google Contacts.

Facebook Friend Exporter

Programmet har nu anpassats så det är enklare att flytta alla dina vänner från Facebook direkt till Google+. Facebook Friend Exporter lägger dock inte in alla dina vänner i Google+, utan för in deras kontaktuppgifter i Google Contacts så du enkelt kan lägga till dem i funktionen Kretsar.

Facebook Friend Exporter är gratis och kan ladda ned här.

Uppdaterat: Sedan artikeln skrevs har Facebook nu stoppat möjligheten att exportera dina vänners information. Upphovsmannen till Facebook Friend Exporter uppger på sin webbplats att han arbetar på en uppdatering.

Har du inte redan ett konto på Google+ så går det för närvarande inte att skapa nya konton. Enligt Google har tjänsten överbelastats till den grad att företaget var tvunget att stoppa alla nya användare som vill pröva tjänsten.

Google+ befinner sig dessutom fortfarande i en testversion och det är inte känt när tjänsten kommer att släppas i färdig version.

IDG News