Totalt 30 buggar har åtgärdats i den senaste versionen av Chrome som släpptes i går. Google Chrome 13 har även utrustats med en ny funktion som snabbar upp laddningstiden på webbsidor avsevärt.

Den nya funktionen som kallas Instant Pages använder en teknik som förhandsladdar webbsidor från sökresultaten när du utför sökningar på Google. På så sätt hoppas Google att surfupplevelsen går snabbare.

Av de 30 buggar som åtgärdats i den senaste versionen av Chrome var 14 klassade som allvarliga, den näst högsta rankningen av buggar hos Google. Ingen av buggarna var dock klassade som kritiska.

Google betalade totalt ut 16 000 dollar (cirka 100 000 kronor) i hittelön till säkerhetsexperter och utvecklare som hjälpte till att upptäcka buggarna. En enskild säkerhetsforskare fick så mycket som 7 500 dollar (cirka 50 000 kronor) för sina upptäckter.

chrome instant pages

Instant Pages är påslaget som standard. Det går dock att stänga av funktionen genom att gå till inställningar och välja fliken som heter Under huven. Välj att avmarkera ”Förutsäg nätverksåtgärder som förbättrar laddningen av sidan” om du vill stänga av funktionen.

Har du Google Chrome installerat kommer webbläsaren att uppdateras automatiskt. I annat fall går den att ladda ned här.

IDG News