Mozilla släppte i veckan Firefox 6 för nedladdning, mindre än två månader efter att Firefox 5 släpptes. Firefox 6 är den andra utgåvan sedan Mozilla bestämde sig för att släppa en ny version av webbläsaren var sjätte vecka.

På utsidan har Firefox 6 inga större nyheter jämfört med Firefox 5, men under ytan döljer sig enligt Mozilla 1 600 nyheter och buggfixar. Här är fyra av de starkaste skälen till att du bör uppgradera.

1. Prestanda

Firefox 6 har bättre prestanda än föregångarna och enligt Mozilla har även laddningstiden förbättrats avsevärt. Speciellt Panorama-funktionen fungerar nu smidigare än tidigare och känns snabbare att använda.

Den stora förbättringen vad gäller prestanda och minneshantering utlovas dock i Firefox 7 som ska vara klar i slutet av nästa månad.

2. Bättre adressrad

Den enda synliga nyheten i Firefox 6 är att adressraden nu erbjuder en bättre vy av vilken webbadress du befinner dig på. Webbadresserna i adressraden är nu gråa till färgen utom domänen som visas med svarta bokstäver. Det gör det enklare att se vilken webbplats du befinner dig på och kan hjälpa till att förhindra nätfiskeattacker.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning