Samsung T3

Jämna prestanda och Android-stöd

Samsungs T3-serie ssd:er finns i volymer ända upp till två terabyte, och kostar då runt åtta tusen. Men här har vi testat minstingen på 250 GB, som har ett mer överkomligt pris på ungefär 1 400 kronor. Det är inte minstingen bland Samsungs diskar, den äran tillfaller T1 som vägar så lite som 30 gram. Men vi valde att kolla in T3, då den är nyare och har usb typ c-kontakt.

Samsung T3
Samsung T3

Och den är fortfarande relativt nätt, med en vikt på 51 gram, kompakta mått och rundade former som gör den greppvänlig. Skalet är dels i aluminium, dels i matt, gummiaktig plast, med rundade kanter och även lätt avrundade hörn. Den utger sig inte för att vara extra stöttålig, men alla ssd:er har det som en rejäl fördel jämfört med mekaniska diskar – utan rörliga delar är de mycket mindre känsliga för stötar och slag.

Prestanda är övertygande bra, både för läsning och skrivning. Den är också snabbare på att föra över stora samlingar med små filer än vad de flesta diskar och ssd:er är. Den är dock inte snabbast i testet i alla lägen, ett par andra har lite vassare läshastighet, men med över 400 MB/s är det svårt att klaga.

PC för Alla Bäst i testPå enheten ligger ett program som ger den kryptering och lösenordsskydd. Det var lite bökigt att installera men fungerar sedan problemfritt. Trevligt nog ser kryptering inte ut att påverka hastigheten. Det tog dock lite extra systemresurser och minne, så möjligen kan det få överföringen att gå segare på en långsam dator. T3 fungerar även med Android-enheter, om du laddar ner en app från Samsung... och skaffar en lämplig kabel. Endast sladd till datorn (usb typ c till stor usb 3-kontakt) ingår.

Fakta Samsung T3

Lagringsstorlek: 250 GB
Datagränssnitt: Usb 3.1 gen 1
Usb-kontakt: Typ c
Hastighet, läsning: 410,1 MB/s
Hastighet, skrivning: 319,2 MB/s
Mått: 7,4 x 5,8 x 1,05 cm
Vikt: 51 g
Pris: 1 300 kr
Garanti: 3 år

plus

Liten och lätt
Solid konstruktion och elegant design
Bra prestanda i alla moment
Funkar med Android

minus

Inget backuppprogram

Betyg 9 av 10Betyg 9 av 10