Från och med Firefox 5 införde Mozilla en tätare utgivningstakt för webbläsaren som betyder att företaget har som mål att släppa en ny version var sjätte vecka. I ett blogginlägg i går förklarar Mozilla nackdelarna och fördelarna med den nya planen.

Ett av skälen till att Mozilla valde att höja utgivningstakten var att det ibland hade nya funktioner klara som kunde ta upp till ett år innan de kunde implementeras. Något som betyder att webbutvecklarna var tvungna att vänta länge på att förbättra deras applikationer.

Mozilla erkänner dock att den snabba utgivningstakten har lett till förvirring hos många användare. Dessutom skapar det ett problem för insticksprogram som kan råka ut för kompatibilitetsproblem vid varje uppdatering.

Även för företag innebär det ett problem om många användare inom en organisation måste uppdatera sin webbläsare. Ett arbete som ibland kan ta flera veckor om det gäller ett stort företag.

– En webbläsare är ett verktyg för internet, och saker och ting på internet händer väldigt snabbt. En webbläsare måste därför vara mer likt internet och kunna röra sig i samma takt, skriver Mozilla i blogginlägget.

Firefox 7 planeras att släppas den 27 september. Den senaste testversionen finns att ladda ned på Mozillas webbplats.