När HP i förra veckan meddelade att företaget lägger ned Touchpad slumpades surfplattan ut för endast 99 dollar (cirka 600 kronor), något som skapade en köprusch bland kunderna. Något som visar att om priset är rätt så kommer kunderna.

Det kan innebära goda nyheter för Amazon som uppges planera att släppa en ny surfplatta någon gång i slutet av september eller början av oktober. Enligt nya uppgifter kommer Amazons surfplatta bli flera hundra dollar billigare än Apples Ipad.

Källor till New York Post uppger att Amazon kommer sälja företagets surfplatta rejält mycket billigare än Ipad. Källorna uppger dock inte exakt vad surfplattan kommer att kosta.

Det är möjligt att Amazon vill subventionera priset på surfplattan för att istället tjäna in pengarna på försäljningen av böcker och innehåll. Samma affärsmodell som används inom spelkonsoler.

Enligt de uppgifter som läckt ut tidigare kommer Amazons surfplatta köra på Android 3.2 och har en bildskärm på nio tum. Enligt rykten kommer två modeller att släppas med olika processorkraft.

IDG News