I dag lanserar Motorola den nya smarta telefonen Atrix i Sverige. Det unika med Atrix är att den kan anslutas till en speciell dockningsstation som gör att telefonen kan användas som en vanlig pc.

Motorola atrix

Motorola Atrix drivs med en dubbelkärnig processor på en gigahertz och har en bildskärm på fyra tum som erbjuder en upplösning på 540 x 960 pixlar. Glaset är dessutom skyddat med hjälp av Gorilla Glass som gör den extra stryktålig.

Operativsystemet är Android 2.3 och telefonen har även en fingeravtrycksläsare för att öka säkerheten. Motorola Atrix har kameror på både fram och baksidan av telefonen som klarar av hd-kvalitet.

Det medföljande programmet Webtop gör det möjligt för användaren att köra vanliga appar för Android på en extern bildskärm. Med hjälp av den inbyggda applikationen Citrix Receiver går det köra virtuella skrivbord med Windows och webbapplikationer. Det kräver dock ett konto på Citrix för att fungera.

motorola atrix

Det finns två dockningsstationer att köpa till. Motorola HD Multimedia Dock följer med telefonen och erbjuder tre usb-anslutningar, hdmi-anslutning samt möjlighet för externt tangentbord och mus.

Den andra dockningsstationen som heter Lapdock väger 1,1 kilo och då ingår en bildskärm på 11,6 tum, stereohögtalare och ett normalstort tangentbord. Lapdock har även ett inbyggt batteri som klarar upp till åtta timmars drift. Lapdock måste dock köpas till separat.

Motorola Atrix beräknas finnas i butik i oktober, priset i Sverige är ännu okänt.