Datorer överallt
För att inte tala om alla Internet-kopplade tv-apparater som ploppat upp som svampar i backen under de senaste åren. De blir allt smartare, får app-butiker, hårddisklagring och mer datorkraft.

Nya smarta sätt att knyta samman och sudda ut gränserna mellan datorer, servrar, mobiler och tv-bänken brukar vara ett ämne som det återkoms till på mässor som denna.

Motorola Atrix

Motorola Atrix – dator eller telefon. Varför välja?

Både när det gäller mångsidiga surfplattor och smart-tv handlar det om att Android och andra system är inne och inkräktar på ett område som varit Windows-monopol (och en och annan Mac) sedan dinosauriernas dagar. Om en smartphone kan bli en bärbar pc, och Android med rätt app kan göra nästan allt man gör på en liten notebook, då får Microsoft skärpa till sig.

Och kanske gör de också just det. Vi väntar på nya Windows Phone. Smartphone-operativsystemet som fått smeknamnet Mango lär vi se mycket av på IFA. Och förhoppningsvis kommer även nästa Android för smartphones kallat Ice Cream Sandwich finnas att kika på, även om det inte är riktigt lika klart för start som Microsofts operativ.

Att nya Windows 8 skulle presenteras vågar vi inte hoppas på. Detta kommer lär istället ske på CES-mässan i Las Vegas i januari 2012.

Nästa sida: 3d och 4g

Sida 2 / 3

Innehållsförteckning