Wall Street Journal rapporterar att Facebook håller på att förbereda en ny tjänst som ska göra det sociala nätverket till en central punkt för att lyssna på musik. Den nya tjänsten kommer låta musiktjänster som Spotify och Rdio att strömma musik på Facebook.

Exakt hur den nya tjänsten kommer att fungera är ännu oklart, men enligt Wall Street Journals källor kommer användarna att kunna ”gilla” musik på de olika musiktjänsterna och sedan kan deras vänner lyssna på musiken direkt på Facebook.

En person uppger till Wall Street Journal att om planerna går i lås så kan den nya tjänsten lanseras redan den 28 september på Facebooks utvecklarkonferens, F8.

Facebook har sedan tidigare uppgett att företaget tittar på lösningar för att låta fler typer av media delas mellan användarna.

Efter att den amerikanska nyhetskanalen CNBC rapporterade nyheten i går, försökte Facebook avfärda uppgifterna.

– Många av de största musiktjänsterna är redan integrerade med Facebook, och vi försöker hela tiden förbättra integrationen med dessa tjänster, uppgav en talesperson för Facebook till nyhetskanalen CNBC i går.

Enligt teknikbloggen Mashable cirkulerar det även rykten om att Facebook planerar att samarbeta med filmtjänsten Netflix för att låta användarna se film på det sociala nätverket.