Endast en dag efter starten av IFA-mässan tvingades Samsung ta bort alla exemplar av företagets nya surfplatta, Galaxy Tab 7.7 från sin monter. Samsungs personal som arbetar på mässan har uppmanats att inte kommentera ärendet.

– Vi tog bort surfplattan i går, den finns inte här längre. När vi får ett officiellt svar från domstolen i Düsseldorf kan vi kommentera saken, det är allt jag kan säga nu, uppgav Samsungs europeiska pr-chef, Brendon Gore, till IDG News under söndagen.

samsung galaxy tab ifa-mässan
I lörsdags var alla referenser till Galaxy Tab 7.7 borttagna från Samsungs monter på IFA-mässan i Berlin.

När IFA-mässan slog upp portarna i fredags visade Samsung upp tre produktgrupper i företagets monter, Samsung Wave 3, Samsung Galaxy Tab och nya Samsung Note. Under lördagen hade Samsung tagit bort alla referenser till Galaxy Tab från sin monter.

Anledningen till Samsungs agerande antas vara den pågående rättegången med Apple i en domstol i Düsseldorf. I slutet av augusti beordrade domstolen ett tillfälligt säljstopp av Samsung Galaxy Tab i Tyskland till dess att rättegången är avklarad.

När Galaxy Tab 7.7 först visades upp på IFA-mässan i fredags hade Samsung placerat en skylt som tydligt sa att surfplattan inte säljs i Tyskland. Lördagens handling antyder att den tyska domstolen inte går med på att Samsung ens får visa upp surfplattan på mässan.

Samsungs Galaxy Tab har även belagts med tillfälligt säljstopp i Australien i väntan på rättegång.

IDG News