Något vi var nyfikna på när vi åkte ner till Belin var vad tillverkarna gör för att få alla nya, revolutionerande prylar att faktiskt fungera ihop med avarandra. Hur bygger man sitt digitala hem?

Vi har redan kikat på det här med internet-tv, men det är bara en del av ditt potentiella medianätverk där hemma. Även med bra tekniker som upnp och dlna-certifiering är det för det mesta knepigt för användare att koppla samman prylar, hitta fram till rätt resurser på nätverken och till slut kunna avnjuta film, bild eller låt på rätt plats. Många tillverkare var ivriga att visa upp och demonstrera sina lösningar på detta problem.

Acers Clear.fi är ett sådant system. Det kopplar ihop Acer-produkter, men även andra datorer så länge de kör Windows 7, och andra nätverkskopplade prylar så länge de stöder den senaste dlna-standarden.

Det är ett smidigt system där du inte bara kan hitta utdelade media i hela nätverket snabbt, utan också kan kontrollera vart den ska spelas upp. Sitt vid datorn och ”skicka” filmen till teven, till exempel. Eller skicka till surfplattan, än så länge bara till Android.

Acer Clear.fi
Acer Clear-fi. Ett av flera system som kommit i år och som lovar att göra mediahanteringen i hemmet enklare.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning