Nya dokument som har släppts av Wikileaks ska visa att den amerikanska musik- och filmindustrin som representeras av MPAA, RIAA och IFPI planerade att använda sig av infiltratörer mot de största fildelarsajterna på internet, skriver sajten Torrentfreak.

Enligt de läckta dokumenten planerade organisationerna att låta informatörer läcka ut ny musik till fildelarsajterna för att på så sätt få en bättre insikt i hur de fungerar. Informatören skulle på så sätt även vinna fildelarsajternas förtroende.

De fildelarsajter som musikindustrin siktade in sig på var så kallade ”topsites” som erbjuder ftp-servrar för att sprida upphovsrättsskyddat material.

Enligt Wikileaks-dokumenten försökte film och musikindustrin genomföra planerna i Korea 2008 men misslyckades. Efter det första misstaget bestämde sig företagen att använda en ny strategi där internetleverantörerna inte informerades om planerna då de kunde agera i maskopi med fildelarsajterna.

De senaste åren har flera så kallade topsites utsatts för razzior av olika myndigheter. Det är enligt nyhetsbloggen Torrentfreak osäkert om dessa razzior är ett resultat av att fildelarsajterna infiltrerats.