En av nyheterna i Windows 8 är en funktion som heter Windows To Go. Windows To Go antas vara ämnad för företag som vill låta sina anställda kunna arbeta på datorer utanför arbetsplatsen utan att riskera att informationen förloras eller stjäls.

Det är ännu osäkert om Windows To Go kommer att fungera för privatanvändare eller om den endast blir tillgänglig för företagsanvändare. Det är också osäkert om funktionen kommer vara gratis eller en betaltjänst. Enligt en källa kommer funktionen att kosta 50 dollar per installation.

Microsoft har ännu inte kommenterat den nya funktionen trots att den demonstrerades för analytiker tidigare i veckan. En taleskvinna för Microsoft hänvisar endast till den information som gavs under Microsofts demonstration av Windows 8 i tisdags. Då sa Microsofts chefsutvecklare, Steven Sinofsky följande:

– Windows To Go är en ny funktion i Windows 8 som låter systemadministratörer skapa usb-minnen som innehåller en full fungerande version av Windows 8 som kan köras från valfri dator som är kompatibel med Windows 7 eller Windows 8. Det gör det möjligt för anställda att arbeta från en valfri plats utan att tumma på säkerheten, uppgav Steven Sinofsky under tisdagens presentation.

Microsoft kommer presentera mer information om Windows To Go under torsdagen.

IDG News