Google håller som bäst på att förbereda utvecklare för den kommande versionen av Android som går under kodnamnet Ice Cream Sandwich. En av de största nyheterna med den nya plattformen är att den kan köras på både surfplattor och smarta telefoner.

I ett blogginlägg i går påminde Googles teknikskribent, Scott Main, utvecklare att den kommande versionen av Android har stöd för ”stora bildskärmar, små bildskärmar och allting däremellan”.
google android Ice Cream Sandwich
I sitt blogginlägg underströk han även att det från och med nu kommer att handla om en version av Android oavsett vilken typ av enhet det körs på. Han uppmanar även utvecklarna att skapa en version av sina appar som fungerar på både surfplattor och smarta telefoner istället för två olika versioner.

Trots att Scott Main försöker pressa utvecklare att börja förbereda sig inför Ice Cream Sandwich så avslöjar inte när utvecklingsverktygen eller operativsystemet kommer att släppas. I sitt blogginlägg uppger han endast att det släpps ”inom kort”.

Ice Cream Sandwich lanserades officiellt av Google i maj i ett led att råda bot på den fragmentering som Android plågas av. I dagsläget finns det en rad olika versioner av Android beroende på tillverkare och plattform, något som förvirrat användarna.

Med hjälp av Ice Cream Sandwich hoppas Google kunna skapa ett operativsystem som kan uppdateras och underhållas bättre oavsett tillverkare eller plattform.

IDG News