Facebook har inte legat på latsidan den senaste tiden vad gäller nya funktioner på den sociala tjänsten. I går lanserade företaget två nya funktioner som ska ge en bättre översikt av nya inlägg samt ett sätt för att skapa mer interaktiva diskussioner.
facebook toppnyheter

Den första nyheten är en uppdatering av statussidan i Facebook som automatiskt kommer att gruppera inlägg som antas vara mest intressanta för dig högst upp på sidan. De senaste inläggen kommer istället att hamna strax under de inlägg som anses vara mest intressanta.

Den nya funktionen är en sammanslagning av den nuvarande möjligheten att välja mellan Toppnyheter och Senaste.

facebook ticker

Den andra funktionen som lanserades i går är en så kallad ticker som kommer att visas högst upp till höger på sidan när du är inloggad med en webbläsare. Tickern uppdateras i realtid och visar vad dina vänner gör på tjänsten för tillfället. På så sätt kan du snabbt hoppa in en diskussion eller kommentera en bild som precis laddats upp av en vän.

Facebook planerar även att lansera ytterligare nyheter på utvecklarmässan F8 som hålls den 22 september.

Nedan följer en videopresentation av de nya funktionerna. De nya funktionerna kommer att släppas på allt eftersom och borde bli tillgängliga inom några dagar.