Under utvecklarkonferensen F8 i går passade Facebook på att lansera flera nyheter för det sociala nätverket som kommer att implementeras senare denna månad. De nya funktionerna är utan tvekan ett försök att stärka sig mot konkurrenten Google+.

En av de stora nyheterna är en funktion som fått namnet Tidslinje. Tidslinje samlar ihop allting du har gjort på Facebook sedan du skapade ditt konto. Du kan på så sätt se alla inlägg, bilder, videoklipp och andra händelser i ditt liv som en smart utformad tidslinje.

– Tidslinje är historien om ditt liv. Det innehåller alla dina inlägg och erbjuder ett nytt sätt att uttrycka vem du är, säger Facebooks vd, Mark Zuckerberg.

Tidslinje låter dig även skapa filter så du exempelvis kan skapa en tidslinje som endast handlar om vilken musik du lyssnar på och är intresserad av. För en bättre beskrivning av Tidslinje kan du titta på följande videoklipp.

Bättre integration med media

En av de kanske största nyheterna under gårdagens presentation är en ny typ av appar som gör det möjligt att bädda in olika typer av media på Facebook. Det betyder att om du lyssnar på en låt i Spotify visas det för dina vänner. Dina vänner kan sedan hoppa in och lyssna på låten samtidigt som dig.

Medieintegrationen är dock inte begränsad till musik, utan kommer fungera med alla typer av media som videoklipp, filmer, spel och webbsidor. Alla de nya mediefunktionerna kommer dessutom att fungera på mobila enheter.

Följande videoklipp beskriver hur media kan integreras i nya Facebook.

Nästa sida: Då börjar funktionerna att fungera.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning