En av nyheterna under gårdagens lansering av nya Facebook-funktioner är Tidslinje, ett helt nytt sätt att se din profilsida på det sociala nätverket. Tidslinje samlar ihop alla dina statusmeddelanden i en tidslinje som du och dina vänner enkelt kan få en översikt av ditt liv.

Tidslinje kommer inte att bli tillgänglig för allmänheten innan den 30 september då funktionen än så länge befinner sig en testversion för utvecklare. Det finns emellertid ett hack som gör att du kan aktivera funktionen redan i dag.

Så här gör du

1. Först måste du installera en app som heter Developer och som används av utvecklare för Facebook. Det enklaste är att du klickar på den här länken och godkänner att appen får tillgång till din information om den frågar dig. Du bör nu komma till en sida som ser ut enligt nedan.

facebook utvecklare

2. Upp i högra hörnet klickar du på knappen som heter Skapa ny applikation. I rutan som visas skriver du in ett namn i de båda rutorna enligt nedan. Du kan skriva in vad du vill här, det spelar ingen roll. Tänk på att fältet för App namespace måste vara unikt, så prova dig fram till namnet godkänns.

Klicka även för kryssrutan som frågar om du godkänner användaravtalet. När du klickar på fortsätt kommer en ruta upp som ber dig bekräfta att du är en människa genom att skriva in texten som visas.

facebook tidslinje app

3. När du är klar med steg 2 två klickar du på länken som heter Open Graph i menyn upp till vänster på sidan.

facebook open graph

4. När en ny sida kan du skriva in vad som helst i de två rutorna som visas och klicka på Kom igång. Tänk på att du inte kan använda svenska bokstäver.

facebook developer

5. På nästa sida skrollar du bara ned till slutet av sidan och klickar på Save Changes and Next.

facebook

6. Även på nästa sida som visas skrollar du ned och klickar på Save Changes and Next.

7. Du bör nu landa på en sida som ser ut något i stil med nedanstående bild. Nu är allting klart och du kan gå till startsidan för Facebook och du bör få ett meddelande som frågar om du vill aktivera Tidslinjen. Klicka på knappen som heter Skaffa den nu. Tänk på att det ibland kan ta ett par minuter innan rutan dyker upp, så ha tålamod och försök att ladda om sidan om du inte ser den.

facebook

facebook tidslinje

8. När du är klar kan du experimentera med att skapa en ny profilsida där du kan lägga till ett omslag högst upp. Ett omslag har dimensionerna 850 x 315 pixlar och gör att du kan skapa en roligare och mer attraktiv profilsida.

facebook tidslinjen

Tänk på att endast personer som aktiverat appen likt ovan kommer att kunna se din nya tidslinje och profilsida. Övriga användare kommer att kunna se sidan efter den 30 september när tjänsten släpps skarpt.