Efter att ha hotats med stämning från antipiratföretaget Brein, som backas av Hollywood, har ett nederländskt betalföretag lämnat över personuppgifter tillhörandes en av företagets kunder. Kunden misstänks för att driva en fildelarsajt, skriver sajten Torrentfreak.

Brein har den senaste tiden siktat in sig på betalföretag för att komma åt personuppgifter till personer som driver fildelarsajter. Anledningen uppges vara att den information som lämnas till webbhotell ofta är falsk.

Antipiratföretaget Brein meddelade tidigare denna månad att man även kommer att kräva uppgifter från företag likt Paypal när det finns misstankar att en person begått upphovsrättsbrott. Vägrar betalföretaget gå med på kraven hotar Brein med juridiska åtgärder.

Trots att tilltaget kan uppfattas som ett övertramp mot privatlivet uppger en nederländsk advokat att det antagligen faller inom lagens ramar.

– Enligt nederländsk lag måste internetleverantörer och kringliggande företag lämna ut personuppgifter om det rör sig om en misstanke om brott. Ett domstolsbeslut krävs inte, säger Arnoud Engelfriet på advokatbyrån Ictrecht till Torrentfreak.

I det senaste fallet övertygades betalföretaget att det fanns tillräckligt starka bevis för att personen i fråga var skyldig, något som fick företaget att till slut ge med sig och lämna ut uppgifterna.

Det är dock oklart vad Brein kommer att göra med uppgifterna.