Mozilla släppte i går Firefox 7, endast sex veckor efter släppet av Firefox 6. Även om den senaste versionen inte har några större nyheter på utsidan finns det goda skäl att uppgradera med tanke på vad som finns under skalet.

Här är de sju bästa skälen att uppgradera i dag.

1. Förbättrad minneshantering

Ett av de största målen med Firefox 7 är att förbättra webbläsarens ökända minneshantering. Firefox har sedan länge kritiserats för att vara minneshungrig och ta upp för mycket av datorns resurser.

I Firefox 7 har Mozilla släppt en ny motor för att hantera mängden arbetsminne som webbläsaren förbrukar. I vissa fall utlovar Mozilla att Firefox 7 förbrukar upp till 50 procent mindre minne jämfört med Firefox 4.

2. Bättre prestanda

Mycket tack vare förbättrad minneshantering har även prestanda blivit bättre i Firefox 7. Webbläsaren startar snabbare och responsen från programmet upplevs som snabbare jämfört med tidigare. Dessutom har webbläsarens maskinacceleration förbättrats vilket snabba upp visningen av sidor som använder html5.

3. Nytt mätverktyg

Firefox 7 har nu ett inbyggt mätverktyg som heter Telemetry. Telemetry samlar in information om webbläsarens prestanda och skickar tillbaka denna till Mozilla. Med hjälp av information kan Mozilla förbättra prestanda ytterligare i framtida versioner av Firefox.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning