Mozilla har onekligen skruvat upp utgivningstakten för Firefox ordentligt de senaste månaderna. Inom loppet av några dagar efter att den skarpa versionen av Firefox 7 släppts finns nu den första betaversionen av Firefox 8 tillgänglig för nedladdning.

Några större nyheter hittas inte i Firefox 8 annat än mindre ändringar i gränssnittet och en del godis för utvecklare.

En av nyheterna i Firefox 8 är att webbläsaren nu har en funktion som gör det möjligt att söka på Twitter direkt i programmet. I sökrutan som används för att söka på bland annat Google och Bing finns det nu ett alternativ även för Twitter.

En annan nyhet i Firefox 8 är en säkerhetsfunktion som varnar användaren när ett insticksprogram körs för första gången. På så sätt hoppas Mozilla göra det svårare för elaka insticksprogram att installeras i bakgrunden utan användarens vetskap.

Flikarna i webbläsaren får även ett ansiktslyft i Firefox 8 så att du kan välja vilka flikar du vill återställa sedan den senaste sessionen. I Firefox 7 går det endast att återställa samtliga flikar från en tidigare session när webbläsaren startas.

I övrigt kommer Firefox 8 erbjuda bättre stöd för html5 och det ska nu gå att lägga till menyalternativ vid högerklick med hjälp av html5.

Mozilla planerar att släppa den färdiga versionen av Firefox 8 den 8 november.