Windows Media Center är ett förträffligt program, särskilt om du använder datorn som htpc, alltså en mediedator i vardagsrummet. Det ingår i de flesta versioner av Windows Vista och Windows 7, så du behöver inte köpa det separat.

Med Media Center blir det enkelt att spela dvd-filmer, bläddra i och spela upp bilder, musik och filmer som är lagrade i datorn och titta på tv om det finns ett tv-kort.

Gränssnittet är smidigt och det räcker med en fjärrkontroll för att lätt hitta runt bland alla funktioner, även om det givetvis också fungerar med ett tangentbord eller en mus. Men något som saknas är tillgång till exempel Youtube. Eftersom det är ett perfekt vardagsrumsnöje att bläddra runt bland Youtube-filmer vore det väl bra om det gick att lägga till?

Och det gör det, med ett litet tilläggsprogram kallat Macrotube. Det fungerar med både 32- och 64-bitarsversionen av Windows, men du måste ladda ned och installera olika versioner. För 64 bitar gäller dessutom att du måste byta ut några filer för att det ska fungera.

Ladda ned programmet här:
Windows (32 bitar):
surftips.se/macrotube32
Windows (64 bitar):
surftips.se/macrotube64

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Fakta

Svårighetsnivå: Enkel.
Program: Windows Vista eller Windows 7 med Media Center.
Tid: 10 minuter.

Det här lär du dig:

  • Hur du kan titta på Youtube i Windows Media Center.