Nyheten om Steve Jobs bortgång har inte lämnat någon i it-branschen oberörd. Hans bortgång har fått många att reflektera över det faktum att det faktiskt går att starta en idé i ett garage och göra det till världens största företag.

– Även om han inte hade gjort något efter han lämnade Apple 1985, även om allt han hade skapat var Apple II och Macen, så är hans bortgång en stor nyhet. Han började i den här branschen 1977 när den var försvinnande liten, och har sedan dess varit med och påverkat den på ett sätt som är fantastiskt, säger Harry McCracken, tidigare chefredaktör för amerikanska PC World.

steve jobs

Sent på onsdagskvällen amerikansk tid avled Steve Jobs 56 år gammal i sitt hem. Han var tillsammans med sin familj vid tidpunkten och enligt ett uttalande från familjen somnade han in fridfullt.

– Steve Jobs liv var en gåva till alla oss andra. Jag hoppas hans minne blir en välsignelse och att hans familj får ro, säger Dan Bricklin på Visicalc, det första kalkylprogrammet som släpptes tillsammans med Apple II.

Artikeln fortsätter på nästa sida.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning