"Steve Jobs har förändrat mycket"
Många stora företagsledare uttalade sig under gårdagen och gav sina kondoleanser till Steve Jobs och hans familj. Bill Gates som både var en vän och rival till Steve Jobs skrev på sin Facebooksida att han kommer att sakna Steve Jobs oerhört.

– Det är ingen överdrift att säga att Steve Jobs har förändrat fyra branscher, mobiltelefoner, datorer, distribution av innehåll och animerade filmer, säger Mark Hung på Gartner.

Michael Gartenberg på analysföretaget Gartner ger sin syn på Steve Jobs.

– Det här var en person som skapade pc-datorn, ändrade hela industrin kring mobiltelefoner och även musikindustrin. Sedan förändrade än en gång pc-industrin med Ipad. Det är ett ganska stort arv att lämna efter sig. Han var en visionär av vår tid, men inte bara en visionär, han kunde ta en vision och väcka liv i den, säger Michael Gartenberg.

Förändrade pc-industrin
Analytikern Ezra Gottheil på Technology Business Research tror inte pc-industrin hade sett likadan ut i dag om det inte var för Steve Jobs.

– Det fanns ingen pc-industri utan Steve Jobs. Jag är mycket rörd och väldigt ledsen. Steve Jobs gjorde livet enklare för mig och miljontals andra människor världen över. Det är viktigt att komma ihåg att han var den som kunde få ut produkter som ingen annan, han var den som alltid skakade om i branschen. Likt vår generation var han alltid omotiverat optimistisk, han gav aldrig upp, säger Ezra Gottheil.

IDG News

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning