Vassa verktyg

3G Watch Dog
Se hur mycket data­trafik du gör av med. Extra praktiskt för dig som har ett lågt tak hos din operatör. En smart funktion är att du kan ställa in hur mycket datatrafik du får göra av med, sedan ­varnar appen när du närmar dig gränsen. En liknande app till Iphone heter Dataförbrukning Pro och kostar sju kronor.
Pris: Gratis.
Plattform: Android

Bredbandskollen
Att mäta hastig­heten på sitt bredband är ofta något du gör på datorn, men med Bredbandskollens app kan du nu testa hur snabb din mobila uppkoppling är. Dessutom bidrar du anonymt till statistiken som visar hur hastigheten är på olika platser.
Pris: Gratis.
Plattform: Andriod, Iphone.

Setting Profiles
Med Setting Profiles behöver du inte oroa dig för att mobilen ska ringa under viktiga möten, eller att du ska somna på bussen. Den här appen låter dig ställa in olika profiler som du kan välja att aktivera själv, eller att de aktiveras automatiskt.
Pris: Gratis (fullversion för 25 kronor).
Plattform: Android

Unified Remote
Styr det mesta på datorn från din mobiltelefon. En väldigt praktisk app om du till exempel har datorn inkopplad till tv:n. Styr bland annat mus, tangentbord, Windows Media Center och Spotify.
Pris: Gratis (fullversion för 25 kronor).
Plattform: Android.

Wifi Analyzer
Bor du i ett område där det är många grannar som har trådlösa nätverk är det ofta svårt att hitta frekvensband som inte är knökfulla. Wifi ­Analyzer är appen som låter din Android-telefon söka efter en kanal som inte är överbelastad, och på så sätt få lite vettig signalstyrka i ditt trådlösa nätverk.
Pris: Gratis.
Plattform: Android.