Toppen för träning

Runkeeper

Löparapp som håller koll på det mesta du behöver för att bli en bra löpare – och motiverar dig till att springa. Via gps sparas dina löpsträckor komplett med karta, hastighet, avstånd och ­liknande. En rolig funktion är att du kan ta ett kort automatiskt som förses med geotagg och placeras ut där du tog det om du kollar på kartan. Dessutom får du information om hålltider och liknande uppläst i lurarna när du springer. Du kan också få automatiska mellantider per distanser. Följ dina vänners framsteg i din ”Fitness-feed” på sajten. Kort sagt: allt finns för dig som springer.
Pris: Gratis
Plattform: Android, Iphone, WindowsPhone.

Endomondo Sports Tracker
Populär träningsapp med gps-tracking, tidtagning och stöd för pulsmätare. Bli peppad av vänner som följer dig live.
I pro-versionen kan du tävla mot dig själv och förbättra tidigare rundor med en inbyggd coach-funktion.
Pris: Gratis (Pro: 27 kronor).
Plattform: Android, Iphone, WindowsPhone.

Nike Training Club
Fruktansvärt omfattande app som inte bara tar 700 megabyte i utrymme utan innehåller såväl röstinstruktioner (på engelska) som videoinstruktioner till övningarna. Det finns 60 övningar och du låser upp saker medan du tränar.
Pris: Gratis.
Plattform: Iphone

Multi Reps
Att kunna göra 100 armhävningar är ingen omöjlighet, men det tar ett tag att komma dit om du är otränad. Multi Reps skapar ett träningsprogram för just armhävningar eller andra övningar baserat på hur mycket du klarar i dag samt vilken allmän nivå du ligger på. Du kan också få påminnelser när det är dags att träna.
Pris: 7 kronor.
Plattform: Android, Iphone.