Ta bättre bilder

Vignette
Vignette erbjuder zoomfunktion, timer och bild­stabilisering. Men här finns också möjlighet att skapa enkla panorama­bilder genom att sätta ihop flera exponeringar eller ta bilder med vissa intervall för att exempelvis visa hur molnen rör sig över himlen en sommardag. Ett problem med Vignette är att den är påfallande långsam när den ska spara bilderna, i övrigt är det en användbar och trevlig app.
Pris: 25 kronor.
Plattform: Android.

Photoshop Express
Den mobila versionen av Photoshop finns för både Android och Iphone. Appen är gratis och ger möjlighet att beskära bilder samt göra enkla justeringar av mättnad, exponering, kontrast och liknande. Det finns också några enkla filter.
Pris: Gratis.
Plattform: Android, Iphone.

Picsay Pro
Picsay Pro finns både som gratisprogram och betal­variant. Betalversionen kostar
27 kronor och ger massor av möjligheter att redigera bilderna. Det finns mängder av filter och programmet kan även lägga in pratbubblor och liknande.
Pris: Gratis/27 kronor.
Plattform: Android.

Instagram
Populär fotoapp till Iphone. Mängder av filter får dina bilder att se retro ut, eller bara mer proffsiga, utan någon bild­behandling. Dela bilderna enkelt via bland annat Facebook.
Pris: Gratis.
Plattform: Iphone.

Hipstamatic
Den här succéappen gör att dina bilder ser ut som om de vore tagna med en leksaks­kamera från 1970-talet. Du kan växla mellan olika ­objektiv, filmer och blixtar för att få fram just den effekt du
vill ha.
Pris: 15 kronor.
Plattform: Iphone