På jobbet

Documents To Go
Documents To Go klarar att redigera såväl Word- som Excel-filer och fungerar bra för enklare redigeringsuppgifter eller för att skapa dokument från början. Apparna skiljer sig lite åt mellan Android och Iphone. Bland annat fungerar Iphone-versionen med Dropbox, Sugarsync, Box.net och Idisk direkt, medan Android kräver att du har Dropbox-appen installerad utöver Documents To Go. Båda apparna fungerar med Google Dokument.
Pris: 96 kronor/129 kronor.
Plattform: Android, Iphone.

Jorte
Är du inte nöjd med den inbyggda kalendern i din Android-mobil är Jorte ett populärt alternativ. Jorte är en kalender som ger dig bra översikt över saker du ska göra. Det går att se kalendern vecko- eller månadsvis och den synkar förstås med din Google-
kalender.
Pris: Gratis.
Plattform: Andriod.

Dropbox
Kom åt dina filer överallt! På datorn skapar Dropbox en mapp som synkroniseras mellan samtliga datorer som har klienten installerad. Från tele­fonen väljer du att ladda ned de filer du vill, eller så kan du ladda upp filer och bilder som då läggs i en speciell mobilmapp i Dropbox.
Pris: Gratis (2 GB utrymme).
Plattform: Android, Iphone.

Adobe Acrobat Reader
Med Acrobat Reader kan du läsa pdf-dokument direkt i mobilen. Det går att söka i texten och även att flöda om texten så att den visas mer optimalt på den lilla mobilskärmen. På grund av fejden mellan Adobe och Apple finns inte Adobes läsare till Iphone, men det finns alternativ. Till exempel PDF Expert för 70 kronor.
Pris: Gratis.
Plattform: Android, WindowsPhone.

Evernote
Evernote är ett anteckningsverktyg som du kommer åt överallt, både i mobilen och i datorn – allt sparas i ”molnet”. Appen är till för att göra anteckningar och att göra-listor. Det går att spela in röstmemon och spara bilder. Dessutom kan du i premiumversionen ta del av pdf- och Office-dokument. Mer om Evernote på pcforalla.se/evernote.
Pris: Gratis (upp till 40 MB).
Plattform: Android, Iphone, WindowsPhone, Symbian.