Dell uppger att företaget kommer att satsa på surfplattor som ska kunna användas för både privat bruk och på arbetsplatser. Hur det kommer att gå till återstår att se.

– Under våra första försök satsade vi endast på konsumentmarknaden. Något som vi inte lyckades med speciellt väl, men vi vill försöka anpassa oss mer till vår målgrupp, säger Dells chef för mobila produkter, Steve Lalla.

Han uppger att Dell kommer att släppa en ny smart telefon eller surfplatta redan i år och flera enheter nästa år. Han vill dock inte uppge några detaljer kring de nya produkterna.

dell streak
Dell Streak 5 är numera nedlagd.

I augusti bestämde sig Dell för att lägga ned försäljningen av surfplattan Streak 5 på grund av dålig försäljning. Övriga produkter i samma segment har heller inte lyckats speciellt bra.

Steve Lalla avfärdar även rykten om att Dell lagt ned sin satsning på Windows Phone. Han uppger att företaget fortfarande har en öppen attityd till olika operativsystem och kommer att anpassa sig till kundernas önskemål.

Enligt en annan toppchef på Dell, Steve Felice, kommer företaget att satsa på både Android och Windows Phone bland företagets kommande surfplattor och smarta telefoner.

IDG News