Hur har ni koll på familjens ­aktiviteter därhemma? Vanligast är att man i köket, kanske på kylskåpet, har en kalender där familjens alla medlemmar (eller mamma och pappa) klottrar ned alla aktiviteter.

I många fall rör det sig om en kalender med en spalt för varje familjemedlem, vilket gör det hyfsat smidigt att se vem som håller på med vad.

Men systemet har vissa uppenbara brister … för inte är du alltid i köket när du vill ha koll på familjens kalender? Och när du ska uppdatera kalendern har du knappast väggkalendern med dig.

Känner du igen dig i den här situationen, har en uppkopplad familj och gillar nya smarta lösningar? Då är det här guiden för dig. Vi slänger väggkalendern och byter ut den mot Googles kalender som du ­kommer åt från vilken dator med internet som helst.

Inte nog med det: är du ut-rustad med en modern mobil med internetuppkoppling ­kommer du åt kalendern från telefonen och har ständig koll på vad som händer.

Det som gör Googles ­kalenderlösning extra smart är att varje familjemedlem kan ha sin egen kalender och samtidigt kan se varandras. Använder du i dag Hotmail och Microsofts Live-kalender (calender.live.com) fungerar den lösningen också bra.

Och du som inte har familj – att dela kalendrar kan vara lika praktiskt på arbetsplatsen, i fotbollslaget eller rent av ­kompisgänget. Sätt igång!

Fakta

Svårighetsnivå: Enkel.
Program/tjänst: Google.
Tid: 30 minuter (beroende på hur stor familj du har).

Det här lär du dig:

  • Skapa en kalender för alla familjens medlemmar, samt hur du använder kalendern.

Det här behöver du:

  • Helst en internetuppkopplad dator eller mobiltelefon per familjemedlem, samt varsitt Google-konto. (En surfplatta gör upplevelsen ännu bättre.)