Häng kalendern på väggen!
Visst går det att lägga din kalender-surfplatta på köksbänken, men bäst blir det om du hänger upp den på väggen, och ännu bättre blir det om du dessutom kan få dit en strömsladd så att plattan alltid är fulladdad. Här följer några tips. Lycka till!


Kardborreband
Varför göra det svårt och dyrt. Gör som Jesse Rosten, köp en bit självhäftande kardborrband. Klistra fast på din surfplatta och fäst den mottagande delen på väggen, instrumentpanelen eller varför inte kylen. Jesse Rosten gjorde en väldigt spridd film om konceptet som du kan se här: vimeo.com/11886557
Pris: 168 kronor, för den superstarka varianten på
www.smartasaker.se.


Tallrikshängaren
Varför hänga upp prydnadstallrikar på väggen när du kan hänga upp din surfplatta i stället? En billig lösning, fast inte så flexibel eftersom du måste välja att ha surf-plattan i horisontellt läge.
Pris: 29 kronor, Clas Ohlson (www.clasohlson.se).


Vrid på med The Wallee
Lyxig proffslösning. Fodral och fäste som du skruvar fast på väggen. Du kan med ett enkelt handgrepp sätta upp och vrida på din Ipad eller Ipad 2.
Pris: 449 kronor (extra väggfäste 79 kronor). Mer info:
www.thewallee.com.


Vogels Ringo finns för bilen
Vogels ambition är att göra ett system för alla de mest populära surfplattorna. Just nu är det Ipad, Ipad 2 och Sam-sung Galaxy. Systemet består av fodral och ett runt väggfäste, men du kan också köpa fästen till exempelvis bilen.
Pris: 600 kronor (väggfäste och fodral). Mer info: www.vogels.com.

Fakta

Svårighetsnivå: Enkel.
Program/tjänst: Google.
Tid: 30 minuter (beroende på hur stor familj du har).

Det här lär du dig:

  • Skapa en kalender för alla familjens medlemmar, samt hur du använder kalendern.

Det här behöver du:

  • Helst en internetuppkopplad dator eller mobiltelefon per familjemedlem, samt varsitt Google-konto. (En surfplatta gör upplevelsen ännu bättre.)