Asus lanserade i dag en ny surfplatta med namnet Eee Pad Transformer Prime. Den nya surfplattan har en bildskärm på tio tum och drivs med Nvidias nya Tegra 3-processor som har fyra kärnor och en klockfrekvens på 1,3 gigahertz.

De flesta konkurrerande surfplattorna som Ipad 2 och Samsung Galaxy Tab kör på processorer med dubbla kärnor, Asus nya surfplatta blir den första med en processor som har fyra kärnor.
asus Eee Pad Transformer Prime
Enligt Nathan Brookwood på analysföretaget Insight 64 har Eee Pad Transformer Prime chansen att bli den snabbaste surfplattan på marknaden. Inte minst bland spel kommer de extra hästkrafterna att märkas.

– Vill du kunna köra realistiska spel så krävs det att prestanda är på samma nivå som en bordsdator säger Nathan Brookwood.

Asus surfplatta väger in 585 gram och kommer enligt Nvidia att kunna erbjuda en batteritid på upp till tolv timmar. Asus har dock inte kommenterat batteritiden ännu.

Surfplattan kommer att finnas i två versioner, en med 32 gigabyte lagringsutrymme och en med 64 gigabyte. Arbetsminnet är på en gigabyte och det finns även två kameror på 1,2 megapixel respektive 8 megapixel med blixt.

Eee Pad Transformer Prime kommer att levereras med Android 3.2, men enligt Asus kommer en uppgradering till Android 4.0 att erbjudas vid ett senare tillfälle. Surfplattan kommer att börja säljas i december över hela världen.

Priset blir mellan 500 till 600 dollar (cirka 3 300 till 3 900 kronor) enligt Asus.

IDG News