Vi bombarderas av nya tekniker och tjänster varje dag, och som företagare det är inte alltid lätt att veta vilka som gagnar dig i ditt arbete. Det här är tio nya tekniker som det är värt att hålla ögonen på och som kan komma att användas på ett nytt sätt i ditt företag.

Röststyrning

siri

Röststyrning lär knappast ersätta datormus eller tangentbord inom den närmaste tiden. Men Apples nya digitala assistent, Siri, på Iphone 4s visar var vi är på väg.

Liknande tekniker finns även för Android och Windows Phone. Som företagare kan du utnyttja tekniken på flera sätt genom att bygga appar för olika typer av sökningar.

Till och med Google uppgav förra månaden att Siri och liknande tekniker för röststyrning kan bli ett hot mot Googles söktjänst.

NFC (närfältskommunikation)

nfc

Fördelen med att kunna vifta med telefonen för att betala för en vara eller tjänst talar för sig självt. Med största sannolikhet kommer tekniken att slå på riktigt under nästa år med fler och fler mobiltelefoner som har stöd för nfc.

Nfc kan användas till en mängd olika användningsområden bortom betalningar. Här finns det mycket att hitta på för uppfinningsrika företag.

Surfplattor

surfplattor

Att surfplattan blivit en succé råder det ingen tvekan om. Det finns dock mer att göra än glädjesurfa och spela spel på en surfplatta. Surfplattor är ett utmärkt arbetsredskap för företaget och det går även att skapa unika appar för olika användningsområden där endast fantasin sätter gränserna.

Windows 8
windows 8
Microsoft kommande operativsystemet erbjuder den kanske mest dramatiska uppdateringen av användargränssnittet någonsin. Det nya Metro-gränssnittet är kraftigt förenklat och kommer även att vara identiskt på pc-datorer, surfplattor och mobiltelefoner.

Det är fortfarande osäkert om det nya gränssnittet kommer att tilltala företagen eller endast privatanvändarna. Oavsett vilket finns det stora möjligheter att satsa på appar som drar nytta av det nya gränssnittet.

Sida 1 / 3

Innehållsförteckning