Rätt konfigurerat kan Word 2010 hjälpa dig att översätta till och från en lista med över dussinet språk. Word fastställer automatiskt språket i texten och ber dig bara att välja språk att översätta till. När översättningen är klar kommer du att ha möjlighet att sätta in den översatta texten i det befintliga dokumentet eller i ett nytt

1. Markera texten du vill översätta. Det kan vara ett enda ord, en mening eller ett helt dokument (för att markera hela dokumentet trycker du enklast på Ctrl + A på tangentbordet).

2. Högerklicka på den markerade texten och välj Översätt.

3. Panelen Referens­information öppnas till höger i dokumentet. Den översatta ­texten visas under rubriken Microsoft Translator och du behöver bara klicka på knappen Infoga för att klistra in över­sättningen i ­dokumentet.

4. Om språken inte stämmer överens med dina önskemål är det bara att välja andra högst upp i panelen under rubriken Översättning.

Om den text du valt inte översattes, kan det bero på att översättningstjänsten inte är vald. Åtgärda detta så här:

Välj Översättningsalternativ. Leta reda på aktuellt språkpar (exempelvis Svenska till Engelska) i fältet Maskinöversättning nedtill i fönstret. Se till att Microsoft Translator är valt i högerkanten.

automatisk översättning
Automatisk översättning. Word kan automatiskt översätta din text – och ibland blir det till och med hyfsat rätt.

Fakta

Svårighetsnivå: Enkel.
Tid: 10 minuter.
Program: Word 2010.

Det här lär du dig:

  • Att använda den autoamtiska översättnignsfunktionen i Word.